Kiitos käynnistä!
Jos pidit lukemastasi, niin palaa ihmeessä takaisin, tai laita vaikka sähköposti seurantaan
Kommentoidakin saa tai laittaa linkkejä hyödylliseen materiaaliin, kommentteihin tai postilla...miksei facebookiinkin
Blogilinkkiä ja yksittäisiä kirjoituksia saa ja on suositeltavaa jakaa, luonnollisesti

Kiitos!

lauantai 22. elokuuta 2015

Maanmuuttopolitiikka - tervetuloa rasismi ja segregaatio?

"Suomalaisista 10% ajattelee rasismin olevan hyvästä (R). 63%:n mielestä Islam ei ole sovitettavissa suomalaiseen yhteiskuntaan (R). 75%:a haluaa vähentää maahanmuuttoa, 50%:a heistä haluaa vähentää sitä paljon (I). Maahanmuutto on suurin yhteiskunnallinen ongelma (I). Suomalaisista 65%:n mielestä maahanmuutto on karannut käsistä (R). Suomalaisista 70%:n mielestä suomalainen kulttuuri on tuhoutumassa ja 61%:a ei koe Suomea enää omaksi maakseen (R). Suomalaisista 50% pitää kaikkien maahanmuutajien integroitumista epäonnistuneena ja suurin osa osittain epäonnistuneena (R). Suomalaisista 13%:a on syntynyt ulkomailla ja puolet heistä, n. 380 000, on muuttanut viimeisen 10 vuoden aikana (I)."

Aivan! Luvut eivät voi pitää paikkaansa, eiväthän? 

Oikein, luvut eivät ole Suomesta. Suomalaisten suhtautuminen ulkomaalaisiin ja -taustaisiin on huomattavasti positiivisempaa. Suomen lukuihin mennään ehkä myöhemmissä kirjoituksissani tarkemmin. Nämä luvut ovat poimintoja 2011 - 13 Ranskasta ja -  yllättävää kyllä, avoimen talouden, yhteiskunnan ja maailmankansalaisten - Britannian lukuja.

Alun lukujen perässä olevat (I/R)  kuvaavat joko Ranskassa tai Iso-Britanniassa viime vuosina tehtyjä tutkimuksia, tai oikeammin niiden tuloksia. 

Mitä ihmeen tekemistä Ranskalla ja Isolla-Britannialla on Suomen kanssa maahanmuuton kyseen ollessa? Kaikkihan tietävät, että maissa on kohtuullisen paljon eri kulttuureja ja ihan eri mittakaavassa. Ainakin Iso-Britannian ja erityisesti Englannin monikulttuurisuus on itsestään selvä. Ja hehän ovat juuri menestyneet siksi, koska ovat olleet niin avoimia maahanmuuton suhteen. Englantilaiset, intialaiset, pakistanilaiset, bangladeshilaiset, irlantilaiset, kenialaiset, eteläafrikkalaiset, kiinalaiset, saksalaiset, ugandalaiset... Kaikki menestymässä onnellisesti yhdessä?

Silti kevään parlamenttivaalien suuri kysymys oli saadaanko maahanmuutto lopetettua. Maahanmuutto on ollut jo vuosia suurin tai suurimpia poliittisia kysymyksiä Britanniassa tällä vuosikymmenellä ja jo aiemmin. Paikallinen Perussuomalaiset eli UKIP (Itsenäisyyspuolue), joka on asteen enemmän oikealle, sai keväällä parlamenttivaaleissa 12,9% äänistä. Äänivyöry olisi todennäköisesti ollut isompi ellei konservatiivien David Cameron olisi luvannut kansanäänestystä EU-erosta, jos he voittavat vaalit. Tällä lupauksella Cameron lunasti konservatiivien historiallisen vaalivoiton äänillä, joista iso osa olisi muutoin mennyt UKIPille.

Ja mitä ihmettä konservatiiveillä ja EU:sta eroamisella on maahanmuuttopolitiikan kanssa? Britit eivät (toki monet joka tapauksessa) erityisesti halua eroon EU:sta, mutta he haluavat niin pahasti eroon maahanmuuttajista, että ovat valmiit eroamaan (tai kansanäänestys näyttää sitten kuinka moni) EU:sta saadakseen rajat kiinni. Britit ovat hiljalleen saaneet tarpeekseen monikulttuurisuudesta. 

Euroopan suuri kansojen sulatusuuni on mennyt tukkoon, kuten muutkin vastaavat yhteiskunnalliset kokeilut. Haitat ovat hyötyjä suuremmat ja "maahanmuuttojunaa" ei saada pysähtymään sen kerran päästyä vauhtiin. Seuraukset ovat vakavia ja aika näyttää ovatko ne tuhoisia - siis kuinka tuhoisia ne ovat.

Ranska ja Englanti on nostettu tässä esiin siksi, että vastaava tulevaisuus odottaa meitä, jos 1) emme estä junan pääsyä vauhtiin ja/tai 2) pysty kontrolloimaan mihin "juna" on menossa. Junalle täytyy rakentaa raiteet etukäteen. Jälkikäteen voi vain paikkailla tuhoja ja esittää surunvalitteluja - itselleen.

Suomessa "maahanmuuttojuna"  on lähtenyt vasta viime vuosina käyntiin ja nyt kysymys juuri tällä hetkellä - pakolais/siirtolaismassojen ollessa valtavia mittasuhteiltaan ja paineen vielä suurempi - aikooko Suomi kiihdyttää, hillitä vai jarruttaa tahtia. Ranska ja Englanti ovat meille varoittavia esimerkkejä.



*****************
Tämä toimikoon alustuksena pyrkimykselle kirjoittaa sarja kirjoituksia siitä, mitä Suomen pitäisi oppia, varoa ja osata välttää koskien maahanmuuttopolitiikkaa. Se että muut ovat korostaneet libeeraalista "edistyksellisyyttään" ja meistä tuntuu, että olemme jääneet jälkeen, ei tarkoita meidän pakkoa tehdä samoja (jopa typeriä) virheitä uudestaan.


http://www.gatestoneinstitute.org/3549/britain-immigration

http://www.theguardian.com/world/datablog/2015/jan/08/french-public-opinion-charlie-hebdo-attacks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti